banenr

Ua toe faʻalauteleina e le Iunaite Setete le "mask order" mo felauaiga lautele ona o le toe faʻaleleia o le faʻamaʻi

Na tuuina mai e le Centers for Disease Control and prevention se faamatalaga ia Aperila 13, ma faapea mai ona o le televave o le salalau o le subtype BA.2 o le COVID-19 Omicron strain i le Iunaite Setete ma le toe tulai mai o le faamai, o le "mask order" na faatino. i totonu o felauaiga lautele o le a faʻalauteleina i le aso 3 o Me.

O le taimi nei o felauaiga lautele "mask order" i le Iunaite Setete na amata faamamaluina ia Fepuari 1 i le tausaga talu ai.Talu mai lena taimi, ua faʻateleina taimi i le aso 18 o Aperila i lenei tausaga.O le taimi lenei, o le a toe faʻaopopoina mo le isi 15 aso i le aso 3 o Me.

E tusa ai ma lenei "mask order", e tatau i pasese ona ofuina ni matapulepule pe a ave femalagaiga lautele i totonu poʻo fafo atu o le Iunaite Setete, e aofia ai vaalele, vaʻa, nofoaafi, subway, pasi, taxis ma fefaʻasoaaʻi taavale, tusa lava pe na latou tui i le fou. tui puipui;E tatau ona ofuina matapulepule i potu o felauaiga lautele, e aofia ai malaevaalele, nofoaga, nofoaafi, alalaupapa, taulaga, ma isi.

Na taʻua e le CDC i se faʻamatalaga e faʻapea, o le tulaga faʻasalalau o le subtype BA.2, lea na sili atu i le 85% o mataupu fou i le Iunaite Setete talu ai nei.Talu mai le amataga o Aperila, o le numera o mataupu faʻamaonia i le aso i le Iunaite Setete o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia.O le US Centers for Disease Control and prevention o loʻo iloiloina le aʻafiaga o le faʻamaʻi tulaga i falemaʻi, mataupu oti, mataupu ogaoga ma isi itu, faʻapea foʻi ma le mamafa i le fomaʻi ma le soifua maloloina.

Fa'ailoa ile: Aperila 24, 2022